FISKE I POTTEN
Fiske & Vildmarkssafari

Fiskeupplevelse.. 
I östra Värmland kan du uppleva sportfiske i olika miljöer. Allt från att fiska efter ”stor gäddan" till spinnfiske efter en sommar Gös en sen kväll, eller att smyga längst en bäck för att fånga en vild Öring. Vi har tillgång till 46 sjöar och åtskilliga mil rinnande vatten. Naturen präglas av skogs – och vildmarksmiljö och de vanligaste fiskarterna är Gädda, Abborre och Öring. Här finns stor vuxen Gös, Braxen, den välkända Gullspångslaxen och Öring. Detta och mycket mer finner du i denna del av Värmland.  

Favoritfiske
Lax & Örin,vanlig vikt ät 3-4 kilo, men upp till 10 kilo fångas. Gäddan kan bli stor runt 10 kilo. Medelvikt är 2-3 kilo. Gös är en utmärkt matfisk. Fiskar runt 6-7 kilo fångas årligen. Abborrens rekordvikt ligger runt 2 kilo. Vitfisk som Id, Ruda, Braxen, Mört, Sutare och Sarv kan du meta. Med dessa smakprov vill vi visa att östra Värmland har det mesta en sportfiskare kan önska sig och det är dessutom nära till allt. Inom 10 mils omkrets hittar du allt och det är också nära till resten av Värmland med goda förbindelser till lands, i luften och till sjöss.

Bäversafari:
I Värmlands vackra natur hittar man bla. Bäver.
På en guidad Bäverssafari kan ni med lite tur, observera bäver i dess rätta miljö.

                  


Bäver:
En bäver är ca: 110 cm lång och väger ca: 30 kg. Svansen är väldigt platt, och den är brunsvart och full med fjäll. Benen är korta och tjocka, bakfötterna har simhud mellan tårna. Bävern äter helst bark och asp, björk och sälg. Den fäller träd genom att snabbt och skickligt gnaga med sina mejselformiga framtänder runt stamroten. Den lever i och vid vattendrag och sjöar och bygger av stockar, grenar, mossa och jord kupolformade hyddor med ingång under vattnet. För att undvika att ingången kommer över vattenytan  bygger  bävern sinnrikt konstruerade dammar som reglerar vattenståndet. Som samhällsbyggare står Bävern  högt och  hyddorna är så välbyggda att de står kvar långt efter det att Bäverfamiljen lämnat dem. Ungarna som föds på våren eller försommaren, är 1-4 i varje kull. Bävern är verksam huvudsakligen under natten.

Vilmarkssafari:
Genom ändlösa skogar, längst bäckar och sjöar, på skogsvägar, långt borta från de stora turistvägar vill vi visa er Sveriges sköna natur. Har man lite tur ser man Älgar och andra djur som är typiskt för dessa områden. Alla årstider i Värmland har sin tjusning.
Njut av tystnaden.

 

 


Gäddsafari